4.maj 1994. OPTUZNICA PROTIV ALIJE IZETBEGOVICA ZA VELEIZDAJU

Prof.Francis A.Boyle about Dayton Fraud na engleskom
na bosanskom

Himna Republike

Ustavnom Sudu
Republike BiH protiv ''Dejtona''

Declaration
of Indepedence

The "Dayton Constitution" was not adapted according to procedures required by the Constitution of the Republic of Bosnia-Herzegovina and as such is not valid.
Da se Alija Izetbegovic u Bosni nikad ne ponoviPopis 1991

Novi ustavi i novi popisi (izbori i referendumi zasnovani na upotrebi sile) zauzimaju mjesto Ustava RBiH u Povelji UN samo ako se Bosnjaci dobrovoljno odreknu (i)svog Ustava u korist nekih drugih Ustava i tako prihvate da primjena sile nad njima i u buduce bude zamjena za legalan metod mjenjanja Ustava - iskljucivo u zgradi Parlamenta RBH


Demografija

Svaki pritisk mimo ustavne procedure da se mjenjaju granice opcina je pravno i medjunarodno-pravno nebitan, a svako ubjedjivanje da je bitan ''pritisak svijeta'' je obmana i svaki i bilo koji popisani gradjanin RBiH ima pravo i obavezu da sudi krsitelju Ustava kojeg je ovaj popis sastavni dio.


Licnosti

Prihvatiti izbore za organe Republike Srpske znaci medjunarodno pravno priznaje iste i cak anuliranje popisa iz 1991 godine. Pravna posljedica je legitimitet ubica na zemlji i imovini ubijenih kao da ubijeni u ratu nisu nikada ni zivjeli i nisu nikada ni bili popisani. Prava ubijanih prelaze iz pravnih u povjesne knjige a zemlja koju su naseljavali prelazi u legitimno vlasnistvo njihovih ubica. Medjunaradna zajednica automatski mora da stiti novo pravno (a ne povjesno) stanje i nove drzave koje je i sama zrtva dobrovoljno prihvatila, prihvatanjem novih izbora i novog ustava.


Objavite ovdje svoja sjecanja, misljenja i komentare


NK RBIH
NACIONALNI KONGRES
REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

PRIHVATANJE REZULTATA GENOCIDA U DEJTONU JE POZIV UBICAMA DA I U BUDUCE SA BOSNOM RAZGOVARAJU METODOM AGRESIJE
OVO JE ANTIRATNA STRANICA JER JE NASE ODBIJANJE USTAVA PRAVLJENOG IZDAJOM OVDJE DOKAZANO KAO USLOV DA SE AGRESIJA I GENEOCID NE PONOVI

ENGLISH SPEAKING VISITORS - PLEASE FOLLOW THE BLUE COLORED LINKS


NOVO - ELEKTRONSKO IZDANJE KNJIGE

Kliknite na knjigu da je downloadujete u word formatu
Kliknite ovdje za download knjige u PDF formatu

NOVO - DEJTONSKO LICE GENOCIDA
POVODOM ZAKONA O DVOJNOM DRZAVLJANSTVU

Potpis u Dejtonu i zakoni koji se danas izvode iz dejtonskih potpisa mogu biti legalni isto toliko koliko je 'legalna' agresija i genocid.


Iskljucivo na intervenciju nase delegacije, gosp. Ashdown je eksplicitno stavio u svoju zvanicnu odluku da se njegovom intervencijom ne ratifikuje sporazum BiH sa Srbijom o dvojnom drzavljanstvu. Ashdownovo neratifikovanje sporazuma sa Srbijom omogucava bosnjackim poslanicima u Domu naroda Skupstine BiH da i oni ne ratifikuju taj bilateralni sporazum, dok se ne sklope i ostali bilateralni sporazumi sa ostalim drzavama, osim Srbuje u kojima se nalazi vecina izbjeglica. U suprotnom, dvojno drzavljanstvo sa Srbijom omogucava prosirenje drzavljanstva Srbije nad pola teritorije RBiH koja se po Dejtonu naziva republika srpska.

IZVJESTAJ STABA PETICIJE O DVOJNOM DRZAVLJANSTVU

Cjelovita i jedna jedina RBiH postoji sve dok traje sudski proces RBiH protiv Srbije. Sudski proces poceo je prije Dejtona, pa je prema tome i Dejton i njegova glavna posljedica - postojanje RS umjesto R BiH - predmet sudjenja kao rezultat agresije i genocida. Zbog toga je osnovni zahtjev i Srbije i RS ukidanje ove tuzbe Srbiji na Sudu na kojem se sudi drzavama (ICJ), koji je daleko vazniji od ''Suda'' (Tribunala) na kojem se sudi pojedincima i tako pokusava amnestirati Srbija.

FOND ZA FINANSIRANJE TUZBE R.BIH PROTIV SRBIJE ZA POCINJENI GENOCID

Predmet unutrasnje izdaje ovaj put je optuznica za genocid koju je RBiH proceduralno ispravno ispostavila zahvaljujuci jednom strancu, Prof. Francisu Boyleu, njegovom nepopustanju pred ''mudrim'' uputama iz Sarajeva. Danas se ova tuzba pokusava oboriti upravo prenosenjem krivice jedne drzave na pojedince i na osnovu jedne 'mudrosti' Alije Izetbegovica kojom je ustvrdio da navodno ' nema losih naroda nego postoje samo losi pojedinci'. Ova lazna dilema - suditi narodu ili pojedincu - zanemaruje da se za genocid sudi drzavi a ne ni narodu ni pojedincu. Profesor danas upozorava Bosnjake da dok postoji ovaj proces, republika Srpska ne postoji pravno - odnosno postoji Republika Bosna i Hercegovina. Dejtonski sporazum mogao je da se bavi prekidom rata ali ne i Ustavom RBiH kao jedne clanice UN. Zbog toga u Dejtonu RBiH nije ni mogla biti ukinuta. Zbog toga se danas ukida na navodno ''legalan'' nacin - u klupama tzv federalnog parlamenta i tzv drzavnog parlamenta, procedurom koja se obicno naziva: ''donosenje zakona o prestanku vazenja zakona Republike BiH''.

Koliko ce i Bosna izdrzati pred pritiskom dejtonske ostavstine Alije Izetbegovica u kojoj je atribut drzavnosti oduzet REPUBLICI BiH i dodjeljen ,(REPUBLICI) SRPSKOJ?

Prof. Francis A. Boyle - Bosanski
Prof. Francis A. Boyle - English Ovj tekst F.Boyla, advokata Republike - premda na vrijeme upucen Parlamentu Republike BiH, nikad nije prezentiran Parlamentarcima. I pored ove opstrukcije Dejtonski sporazum je prihvacen samo uslovno. To gradjanima RBiH omogucava bolje razumjevanje stvarnih ciljeva ''Dejtona''.:

Sefer Halilovic

Armija Republike - nezeljena, neplanirana i nepobjedjena ali izdana

Otkrivamo cinjenice Izetbegoviceve skrivene borbe za realizaciju predratnih dogovora o podjeli Bosne. Granice smrti crtane u zgradi samog Predsjednistva u Sarajevu prije rata ostavljale su nenaoruzane bosnjacke civile kao jedinu prepreku realizaciji Iztbegovicevih predratnih dogovora sa Karadzicem. Shvatiti kako funkcionira Izetbegovic znaci shvatiti da Izetbegovic nije potpisivao mirovne nego ustavne ugovore. Fama o nepobjedivosti cetnika, njihove granate, pa na kraju i ruska atomska bomba - bili u stvari pregovaracki argumenti ''velikog mudraca'' u pregovorima, ne sa ''svijetom'' nego sa vlastitim narodom o podjeli Bosne. Cilj je bio da nemoguce postane moguce: da Bosnjaci sami ratificiraju papire po kojima BiH postaje takozvana, a takozvana srpska Bosna postaje Republika Srpska. Komandant ABH kao i mnogi Bosnjaci je prestao da se stidi izdaje ''odozgo''. Naime, i najjaca vojska na svijetu je nemocna samo pred jednim neprijateljem - izdajom.

Nastavak ''DANI'' Juni 1997.Dr. Muhamed Borogovac ''RAT U BIH 1992-1995'' - download kompletne knjige

 1. Udruga "Majke Srebrenice i Podrinja" - PROGLAS
 2. Izetbegovic nije naivan i nesposoban - Prof dr. Vahid Sendijarevic - DANI
 3. ''DAYTON''- Ustav podmetnut kao ''mirovni plan''- Forum Izbjeglica RBiH
 4. Haris Silajdjic and US Bosnia Policy
 5. Bosnia's ''Other'' Tragedy - Stjepan Balog
 6. Memoari - Sefer Halilovic
 7. Bosna u Raljama KOS - Munib Alibabic - prikaz
 8. Preneseno iz "Slobodne Bosne" - svjedocenja koja tesko terete Izetbegovica
 9. Otvoreno pismo Aliji Izetbegovicu - Prof. Dr.Vahid Sendijarevic
 10. Washington Office for Bosnia: Dayton Plan Real Goal
 11. Dobrosav Paraga - Nedoumice o ulozi Silajdzica u ratu protiv RBiH - Slobodna Bosna
 12. Bahrudin Bjedic - Policajac RBiH - Pismo ''Ljiljanu''
 13. Kur'an casni rastavlja istinu od izdaje - Prof dr. Vahid Sendijarevic
 14. Sta je Bosanski Kongres? -Clanovi Bosanskog Kongresa
 15. Saopcenje Bosanskog Kongresa
 16. Tri vjesti koje sve objasnjavaju
 17. Bos. Kongres na Radiju Slobodna Evropa
 18. Washington office for Bosnia Testemony


Saljite nam vasa sjecanja ili opsirnije poruke Mi se unaprijed zahvaljujemo na svakom podatku o ratu protiv nase domovine.

Za pristup mailing listi upisite svoju email adresu u prostor ispod dugmeta za postiranje a zatim kliknite dugme za postiranje.

 

Guidance for Englis speaking visitors: Legal | Anthem
| People | Culture | Maps | Census | Genocide | War | Actions | Articles | News | Forum | Downloads

Please note that on this site, the links to local pages are in blue color for articles in ENGLISH, green for articles in BOSNIAN and gray for VISITED LINKS

  Ove stranice su napisane u cast boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine
  Musadik Borogovac
  © Bosnian Congress USA
  Copying and distribution are free and recommended

  Kopiranje i distribucija su slobodni i pozeljni

  Posjetilac

  Glasajte za ovu stranicu
  Od 17/10/98