Bosnian Congress USA - Bosnia and Bosnians - Maps
Prva Stranica - Home

DEMOGRAFSKA KARTA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE
Prema posljednjem legalnom popisu iz 1991


DEMOGRAFSKA SLIKA 1991 GODINE
Jedna tacka predstavlja 600 stanovnika
Bosnjaci Hrvati Srbi Jugosl. Ostali
REPUBLIKA Sjeverozapad Sjeveroistok
Centralna Istok Jugozapad
Regionalni centeri Bosne i Hercegovine
Cazin Bosananski Novi Bosanska Gradiska Bosanski Brod
Bihac Prijedor Banja Luka Tesanj
Gradacac Bjeljina Tuzla Zvornik
Doboj Zenica Zavidovici Zepce
Kljuc Prozor Konjic Gacko
Srebrenica Gorazde Foca Trebinje
Mostar Grude Livno Sarajevo

  O ZNACAJU INSISTIRANJA NA POPISU I USTAVU IZ 1991

  Osnova popisa je izvorni materijal Statistickog zavoda RBiH Bilten 119 Jan 1991. Sa Izuzetkom opcine Kupres ovaj popis objavljen je i prihvacen u Parlamnetu RBiH od strane svih parlamentarnih stranaka karjem 1991 (ukljucujuci i SDS i HDZ i SDA. Priznavanjem RBiH u institucijama medjunarodnog prava prihvacen je i ovaj popis kao dio medjunarodnog prava. To iskljucuje legalitet bilo kakvog cina ciji je cilj promjena granica opcina, regija ili drzave u cjelini .

  Ustav iz 1991 jedini je ustav drzava unutar bivse SFRJ koji je u legalnoj prceduri prestao biti "komunisticki" i postao gradjanski a ovaj popis je njegov sastavni dio. Primjedba da je Ustav BiH "komunsticki"(Alija Izebegovic) je lazna, a i da je tacna ne moze biti osnova za mjenjanje Ustava medjunarodnim ugovorima ''pritiscima'' ili ratom - nego iskljucivo u klupama Parlamenta Republike Bosne i Hercegovine.

  Rat, genocid ili "pritisak svijeta" kao nelegitimni nacini mjenjanja demografske strukture su osnov legaliteta zahtjeva svakog stanovnika RBiH za postivanje granica opcina iz Ustava 1991 kao osnovnog garanta opstanka i naroda i drzave. Svaki pritisk mimo ustavne procedure da se mjenjaju granice opcina je pravno i medjunarodno-pravno nebitan, a svako ubjedjivanje da je bitan ''pritisak svijeta'' je obmana i svaki i bilo koji popisani gradjanin RBiH ima pravo i obavezu da sudi krsitelju Ustava kojeg jr ovaj popis sastavni dio.

  Novi ustavi i novi popisi (izbori i referendumi zasnovani na rezultatima upotrebe sile) stupaju na snagu samo ako se sami popisani dobrovoljne odreknu svog Ustava u korist nekog ili nekih drugih Ustava i nekih drugih popisa i tako prihvate da primjena sile nad njima i ubijanje njih i u buduce bude zamjena za legalan metod mjenjanja Ustava u zgradi Parlamenta. Isto tako to bi znacilo da ubijeni u ratu nisu nikada ni zivjeli i nisu nikada ni bili popisani. Prava ubijanih prelaze iz pravnih u povjesne knjige a zemlja koju su naseljavali prelazi u legitimno vlasnistvo njihovih ubica. Medjunaradna zajednica automatski mora da stiti novo pravno (a ne povjesno) stanje i nove drzave koje je i sama zrtva dobrovoljno prihvatila, prihvatanjem novih izbora i novog ustava.

  AUTORI

  Dipl.ecc. Musadik Borogovac - statistika i HTML obrada
  Dipl.ing. Bernes Alihodzic - AUTOCAD izradaGuidance: Home | Legal | Anthem
| People | Culture | Census | Genocide | War | Actions
| Articles | News | Forum | Downloads