Bosnian Congress - USA - people

Naslovna Stranica - Home

PRVI I POSLJEDNJI POLITICARI BOSNE
( NASTAVCI CONTINUED DOWNLOADS )

[photos]RasimKadic
  Predsjednik Liberalne stranke BiH
  Narod se mora pridrzavati 'svojih ' potpisa Politicar mladje generacije, prije agresije poznat kao predstavnik visokog drustva iz Visokog, danas poznat kao unuk nacije u kojoj je Alija Izetbegovic poznat kao otac, a Haris Silajdzic kao sin!? Ovaj omladinski aktivista velike Srbije poznate kao bivsa Jugoslavija, ne zeli da zna da predsjednik jedne drzave moze imati mandat da pregovara prekid vatre, razmjenu zarobljenika ili mir ali ne i Ustav vlastite drzave, sto je Izetbegovic uradio u Dejtonu. Zbog toga Izetbegovicev potpis izdaje (kojim se suspenduje Republika BiH i osniva republika srpska) nikako ne moze biti potpis onih koji su ubijani i ubijeni braneci Republiku i njen Ustav.


[photos]Prof.Dr.Muhamed Filipovic
  Bosna kao povjesna teza a ne kao suverena drzava.
  Veliki povjesnicar je Bosnu uvijek posmatrao kao svoju naucnu tezu a ne kao zemlju zivih ljudi. Srpsku agresiju od pocetka shatao kao agresiju na njegove teze o Bosni, a ne kao agresiju na novu clanicu UN npr. Zeleci da ga ucenici i studenti jednog dana gledaju na zutim fotografijama povjesnih citanki i u tekstovima o tome kakao velike sile, berlinski kongresi i karlovacki itd. mirovi odlucuju o svemu, Profesor je napustao svaku diskusiju u kojoj bi BiH mogla biti ocuvana na nacin koji ju njemu nepoznat - pravnim metodama. R.BiH se brise iz povjesti ali za Profesora je na cudan nacin pozicija R.BiH u Povelji UN nebitna kao i cinjenica da Republika R.BiH de-iure postoji i godinama nakon Dejtona. Naprotiv, profesor je teziste svoje borbe za BiH usmjerio u direktne susrete sa Milosevicem racunajuci valjda opet na svoje mjesto na zutim fotografijama uz zute tekstove o tome kako velike sile i konferencije velikih sila odlucuju o povjesti.

  Profesore, BiH nije priznata i uknjizena u UN zbog Povelje Kulina Bana nego zato sto su po Ustavu SFRJ, nezavisnost R.BiH i suverenitet republika bili rezultat legalna disolucija SFRJ a ne ilegalne separacije. Profesorove ''velike sile''ili ''povjesne cinjenice'' potpuno su bile bespomocne u odnosu na upravo interes ''velikih'' u ocuvanju principa UN pomocu kojih vladaju svjetskim bogatstvima ali moraju i priznati RBiH.Naravno za Profesora je Izetbegoviceva izdaja pravnih cinjenica o R.BiH samo ''naivnost'' i ''nesnalazenje''.


[photos]Edhem Bicakcic
  Predsjednik Vlade "neke teritorije za muslimane"
  Misao je Izetbegoviceva, kao i savjet ministara i entiteti i granice unutar BIH. Bicakcic je je u kljucnom trenutku prihvatio nezahvalnu ulogu - da savjet ministara tri drzave narodu predstavi kao 'Vladu'. Svjestan je obmane, ali - ko ce se sada zarad Bosne odricati svog komotiteta?


[photos]Ejup Ganic
  ''Dobit cete drzavu bez opaljenog kursuma''(izjava iz 1991)
  ''Vice President'' Federacije - tvorevine nastale na ideji da se Bosna moze naceti separacijom "muslimana i Hrvata" , ako je vec srpsko separiranje tada bilo optereceno nelegimitetom agresije i genocid''. Vise o motivima ganiceve politicke ''nesposobnost'' i ''neiskustvo'' u pisanju Gen. Sefera Halilovica.


[photos]Zdravko Grebo
  " Daytonsku ugovor je zaustavio ubijanje priznao realnosti."
  Prof. Dr. Zdravko Greba, direktor''Radio-zid'' Izjava "Borbi" kojom se ''Dayton'' (stvaranje Republike Srpske) za RBiH ustanovljava kao ''realnost podjele''. Profesore, smisao svih pokolja Bosnjaka je u tome da se umjesto medjunarodno pravno nepromjenjivog i neupitnog ustavnog stanje RBiH kao pravnog subjekta Povelje UN, uvede "realno stanje" podjele Bosne na osnovi obmane o "srpskoj vojnoj nadmoci". Osim toga Profesore - ''Dayton''nije mirovni nego ustavni ugovor koji nakon izbora zamjenjuje posljednji legalni Ustav RBiH. Dayton je Karadjicev plan bez Karadjica i zahtjev za odstranjenje zlocinca iz tog plana je upravo zato da se taj plan ucini legalnim i vjecnim. Medjutim, za apologete multikulturnog jugoslovenstva, po kojima su u ratu ''neki'' pucali sa brda, plan koji znaci da ce bar pola Bosne biti u Jugoslaviji, sada nije ''neki'' plan nego ''realna cinjenica''. komentar


Guidance: Home | Legal | Anthem
| Culture | Maps | Census | Genocide | War | Actions | Articles | News | Forum | Downloads

  © Bosnian Congress USA
  Copying and distribution are free and recommended

  Kopiranje i distribucija su slobodni i pozeljni

  Posjetilac

  Od 7/10/97